Outsourcing en offshoring

Wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Outsourcing, offshoring en nearshoring

Wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Wat is het voordeel van software development teams in het buitenland en wat kunnen ze voor Nederlandse bedrijven betekenen?

Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van outsourcing. Taken die niet tot de kernactiviteit van een bedrijf behoren worden uitbesteed aan een partij die daarin is gespecialiseerd. Met een tekort aan IT-specialisten op de Nederlandse markt en de daarbij behorende tarieven, wordt de keuze voor off- / nearshoring steeds vaker gemaakt. Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij het uitbesteden van bedrijfsactiviteiten wordt uitgevoerd door een team in het buitenland.

De voordelen van off- en outsourcing op een rij:

  • Uitbesteding levert kwaliteit op, omdat je werkzaamheden uitbesteedt aan specialisten;
  • Je hoeft zelf geen personeel aan te nemen;
  • Het outsourcen van taken zorgt voor een betere focus op de kerntaken van je onderneming;
  • Door werk uit te besteden win je efficiëntie, en met die efficiëntie kun je een kostenbesparing realiseren. Bij offshoring kun je vaak nog meer besparen omdat de lonen in die offshore landen lager liggen dan in Nederland.

Onze partner, Digital Tribes, biedt zowel offshoring (eigen medewerkers op afstand) als outsourcing solutions (project uitvoering) en heeft teams in het buitenland. Onze teams in Letland en Vietnam bestaan uit gekwalificeerde en hoogopgeleide back- en front end developers. Deze teams zijn vooral interessant voor het beheer van complexe Content Management Systemen, zoals Sitecore, Episerver / Optimizely, Kentico, Umbraco, SDL / Tridion, etc. Wij beheren CMS'en al vanaf 2 uur per week. Eventuele doorontwikkeling van het Content Management Systeem kunnen wij ook en doen wij op basis van het aantal ingeschatte uren. Wij beheren nu onder andere het CMS van Essent (vanuit Nederland) en van Vreugdenhil Dairy Foods (vanuit Letland en Vietnam).

Over het algemeen hebben wij in onze buitenlandse teams een Nederlandse contactpersoon. Onze developers zijn betrokken en werken exclusief voor jouw bedrijf. Onze medewerkers vallen dan ook onder de projectleider / product owner van jouw bedrijf. Met deze invulling blijven de lijntjes kort en zo houdt je organisatie grip op het proces en de voortgang.

Het is mogelijk om een heel team of een enkele developer in te schakelen. Afhankelijk van de opdracht zorgen wij voor de juiste expertise. Het is geen probleem om op te schalen als meer capaciteit nodig is voor de continuïteit. Wij kunnen werken op basis van vaste prijzen voor een project of op basis van uurtarieven en altijd transparant.

Wil je meer weten, een video call inplannen hierover of gelijk doorpakken? Bel dan 073-2004544. Mail je vraag via info@digitaltribes.nl of gebruik de chat op onze website.

The Next Chapter

Recruitment as a Service

Outsourcing en offshoring

Wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Uurtarief software developer

Hoeveel betaal je voor een ervaren Nederlandstalige software developer

Ervaren recruiters

Kosten efficient

Snel

Transparant